Rijbewijs B

Auto rijbewijs B in Assen en omstreken

Je autorijbewijs halen, is een belangrijke stap in je leven. Dat is niet zomaar iets. Rijlessen volgen, theorie-examen doen en natuurlijk het praktijkexamen. Best spannend allemaal, des te meer reden je hebt, om een rijschool te kiezen waar jij je thuis voelt. Rijschool Hartenhof Assen begeleidt zijn leerlingen optimaal door het gehele proces. Op een rustige manier kijken we wat jij nodig hebt om het doel te behalen.

Eerste les, Proefles:

Bij Rijschool Hartenhof Assen is de eerste rijles een proefles. Dit geeft jou de mogelijkheid om kennis te maken met de instructeur, de auto en het rijden zelf. Tegelijkertijd geeft ons dit de mogelijkheid om jou beter te leren kennen. Op basis van deze eerste les proberen we in te schatten hoeveel lessen we nodig denken te hebben. Deze proefles verplicht je tot niets, maar zijn wel kosten aan verbonden.

Eigenschappen

 • Faalangst
 • Automaat
 • Opfrislessen
 • Rijtesten
 • Medische testen
 • 2toDrive

Rijbewijs BE geven wij zelf niet meer

Wanneer een BE Rijbewijs?

Wanneer heb je een BE rijbewijs nodig en wanneer niet? Daar ontstaan nog wel eens vragen over. Als je gaat rijden met een zware aanhangwagen, boottrailer of caravan, heb je een rijbewijs BE nodig.

Met je rijbewijs B mag je:

 • Een aanhanger van maximaal 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) voortbewegen.
 • Een aanhanger zwaarder dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) voortbewegen als de auto en aanhanger samen niet boven de 3.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen) uitkomen.

Met je rijbewijs BE mag je:

 • Een aanhanger of oplegger voortbewegen zwaarder dan 3.500 kg (leeggewicht + laadvermogen),  met een maximum combinatiegewicht van maximaal 7.500 kilo (leeggewicht + laadvermogen).

Eigenschappen

 • Vaardigheden achteruitrijden
 • Caravan training
 • Paardentrailer

Theorie lessen

Waarom Theorielessen?

Naast het volgen van praktijklessen en uiteindelijk het rijexamen moet elke kandidaat ook een theorie-examen afleggen. Hierbij wordt de theoretische kennis getest van de verkeerregels, kennis van de auto, ritvoorbereiding en het zuinig rijden. (Milieu)

Rijschool Hartenhof Assen vindt het volgen van theorielessen de beste voorbereiding op zowel het theorie-examen als het praktijkexamen. Een goede kennis van de verkeers- en voorrangsregels zorgen voor een hogere slagingskans voor theorie- én praktijkexamen.

Rijschool Hartenhof Assen geeft zelf geen theorielessen meer , maar  voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op het theorie-examen is de iTheorie een hele mooie en complete opleiding online. In de verschillende hoofdstukken komt alles goed aanbod en kunnen er heel veel examens geoefend worden met behulp van oefenexamens. Hierin worden allerlei situaties geschetst, welke je inzichten geven op de vragen die ook in het examen gesteld kunnen worden.

Op deze manier ben je optimaal voorbereid voor het theorie-examen, word je slagingskans veel groter en kun je waarschijnlijk met minder praktijklessen volstaan.

Voorlopig verzorgen wij zelf geen (online)theorielessen meer.

Theorie opfriscursus voor rijbewijsbezitters:

Het verkeer om ons heen wordt steeds drukker en we zien steeds meer nieuwe, vreemde voertuigen. Hoe zit het met de voorrangsregels ten aanzien van deze voertuigen? En is het je wel eens opgevallen hoeveel verkeersfouten er worden gemaakt? Een theorie opfriscursus kan je helpen om weer wegwijs te worden.

iTheorie

iTheorie is een interactieve zelfstudie. Een compleet pakket wat je helpt bij het behalen van je theorie en je praktijk. Hiermee kun je de theorie in je eigen tempo leren.

Wil je zelf even kijken wat iTheorie precies inhoud en of dat bij jou past, ga dan naar iTheorie.nl en login met  5TUN3PA.

Eigenschappen

 • Verkeersregels
 • Opfrislessen
 • Dyslexie
itheorie